Nijntje Beweeglessen - GV Turnlust Pernis

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wat is het Nijntje Beweegdiploma?
In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.
Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie! In de lessen komen de tien basisvormen van bewegen aan bod: balanceren, stoeien, springen, kruipen, klimmen/klauteren, zwaaien, samen spelen, balvaardigheid, rollen/draaien en bewegen op muziek.

Waarom zijn deze lessen belangrijk?
Elke stap telt!
Je kind beweegt iedere dag. Van de eerste kleine stapjes tot mijlpalen als het behalen van het zwemdiploma, kunnen fietsen en je eigen naam schrijven. Hoe klein of groot de stap ook is, aan de basis hiervan ligt: bewegen. Zonder beweging worden al die dingen heel lastig. Zou het dan niet logisch zijn om die basis goed aan te leren?  Een gezonde baby kan meteen huilen, drinken, kijken en bewegen met reflexen. Dit gaat automatisch omdat de basis voor het lijf en de hersenen al is gelegd. Maar wist je dat gevarieerd bewegen je kind enorm kan helpen in de ontwikkeling.
De motorische ontwikkeling
Vaardigheden zoals gooien, zwaaien, rollen en balanceren zijn erg belangrijk bij het leren van andere sporten als jouw kind groter is. Wist je dat:
leren zwemmen en fietsen makkelijker kan gaan als je je Beweegdiploma’s hebt gehaald?
vaardigheden als gooien, zwaaien, rollen en balanceren echt helpen bij het leren van andere sporten als jouw kind groter is?
je dus eerder de sport kunt doen die jij het leukst vindt en simpeler kunt wisselen van sport?
je zoon of dochter eerder een leven lang actief blijft, omdat het weet dat samen bewegen plezier geeft?

De sociale ontwikkeling
Tijdens de beweeglessen leert je kind samen te spelen en op zijn beurt te wachten. Dat is de rest van zijn leven bruikbaar. Wist je dat:
je samen leert spelen, vriendjes maken, op je beurt wachten en spullen delen door te bewegen in een groep?
een behendig kind makkelijker met alle spelletjes mee kan (en mag!) doen met de andere kinderen op het schoolplein?
bewegen met plezier en met een trainer die je positief coacht goed is voor je zelfvertrouwen?
De cognitieve ontwikkeling
Gevarieerd bewegen (waarbij je bijvoorbeeld links én rechts tegelijk gebruikt) is een belangrijk hulpmiddel bij de ontwikkeling van de hersenen van je peuter of kleuter. Het helpt je kind later makkelijker te leren op school. Wist je dat:
veel en gevarieerd bewegen en muziek maken de belangrijkste hulpmiddelen zijn bij de ontwikkeling van de hersenen van je kind?
het hiervoor belangrijk is dat je kind oefeningen doet waarbij je links en rechts tegelijk gebruikt?
goed ontwikkelde spieren en hersenen je kind helpen makkelijker te leren en concentreren op school?

Waarom is bewegen zo goed?
Om dit uit te leggen gebruiken we als voorbeeld de beweegvorm balvaardigheid.
Door met een ballon of bal te spelen, leert je kind afstanden en snelheden inschatten. Waar ben ik? Waar is de bal? Komt ie naar me toe? En hoe snel dan? Hiermee leert je kind dus belangrijke vaardigheden voor in het verkeer. Ook leren de ogen van je kind zo scherpstellen en ontspannen, wat ook van belang is bij het leren lezen en schrijven. Bij het gooien, mikken en vangen leert je kind bedenken welke kant de bal op moet en hoeveel kracht je daarvoor moet gebruiken. Ook sociaal gezien is het heel fijn als je kind al goed om kan gaan met een bal. Spelen met vriendjes op het schoolplein of het veldje in de buurt wordt een stuk leuker al het je lukt om goed mee te doen als er een balspel gespeeld wordt.
Ouder & Kind gym met het Nijntje Beweegdiploma
In deze les werken ouders, opa's, oma's, ect. samen met het kind. Samen gaan jullie de beweegvormen die staan opgesteld af en oefenen. U bent dus de hele les samen met uw (klein)kind, neefje, nichtje,ect. Deze les is voor kinderen van 1,5 tot en met 4 jaar.

Peuter & Kleuter gym met het Nijntje Beweegdiploma
In dez les gaan de ouders naar huis en werken de assistenten en trainers met u kind. De trainers en assistenten gaan aan de slag met de beweegvormen die staan opgesteld. Deze les is voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar.

Lijkt het u leuk om met deze lessen mee te doen kom dan eens in de les meedoen. U vind meer informatie onder lessen voor de tijden en contriubutie voor de kosten.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu